Κέρκυρα: Αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων ζητούν οι Πυροσβέστες Κέρκυρας – “Ευθύνεται ο Κ. Λέσσης”, λένε.

Την αναστολή της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου  Αργυράδων, ζητά η Ένωση Πυροσβεστικών ΥΠαλλήλων του Νομού, ύστερα από την αδιαφορία Λέσση, όπως καταγγέλλει,  εξεύρεση κατάλληλου χώρου στέγασης των Πυροσβεστών, οι οποίοι κλήθηκαν το 2021 να παρέμβουν σε 330 συμβάντα της περιοχής του Νότου.

Η ανακοίνωση των Πυροσβεστών Η Ένωσή Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Κέρκυρας εκφράζει την δυσαρέσκεια της προς τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, διότι από την πρώτη συνάντηση που είχε γίνει την 10η Φεβρουαρίου 2021 με τον Δήμαρχο κ. Λέσση Κωνσταντίνο, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καββαδία Ιωάννη μας διαβεβαίωσαν ό,τι εφόσον ο Δήμος είναι υπεύθυνος για να βρει νέο χώρο στέγασης Πυροσβεστικού Κλιμακίου, θα κάνουν ότι ενέργειες απαιτούνται.

Στην συνέχεια, σε απάντηση εγγράφου της Ένωσής μας για το αν έχει οριστεί επιτροπή εξεύρεσης κατάλληλου κτιρίου ή απάντηση του Δήμου στις 20/4/2021 ήταν ότι ήδη υπάρχει με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, για να φτάσουμε στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 29η Δεκεμβρίου 2021 όπου και ο Δήμαρχος με ειλικρίνεια μας ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς του Δήμου.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Ε.Υ.Π.Σ. Κέρκυρας δεν μπορεί να ριψοκινδυνεύσει ούτε με την υγεία, ούτε με την ασφάλεια των Πυροσβεστών αφήνοντας τους σε αυτόν τον απαράδεκτο χώρο. Από την στιγμή που ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας με τις πράξεις του δείχνει πως ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο δεν είναι και τόσο σημαντικό για τον Δήμο, ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που την προηγούμενη χρονιά εκλήθη να επέμβει σε συνολικά 330 συμβάντα πάσης φύσεως, είναι υποχρεωμένη να ζητήσει από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος εδώ και τώρα, την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων.   Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Νομού Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου ζητούν οι Πυροσβέστες Κέρκυρας

Πηγη: startmediacorfu.gr