Η εταιρία τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής Microbase προσέφερε έξι υπερσύγχρονους ασυρμάτους, τεχνολογίας 4G, στον Σύλλογο Φίλων του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Οι νέες αυτές συσκευές θα χρησιμοποιηθούν για την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των Εθελοντών Πυροσβεστών του κλιμακίου και των συντονιστικών οργάνων, δίνοντας πέρα από τη φωνητική επικοινωνία, τη δυνατότητα διαμοίρασης θέσης (location-sharing) και  τη μετάδοση εικόνας & ήχου από το συμβάν, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς τη δυνατότητα κακόβουλης παρεμβολής.

Μεταξύ άλλων, ο Προϊστάμενος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, Ανθυποπυραγός, κος Νικόλαος Λιάκος κατά την τελετή παράδοσης της χορηγίας, ευχαρίστησε τις εκπροσώπους της εταιρίας Microbase, κα Μαργαρίτα Επιτροπάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Marketing και κα Ρούλα Αδαμακοπούλου, από τις Πωλήσεις, αναφέροντας ότι «οι τηλεπικοινωνίες μεταξύ των Εθελοντών Πυροσβεστών που επιχειρούν στο πεδίο και των συντονιστικών οργάνων, αποτελούν ένα βασικό παράγοντα για τη θετική έκβαση ενός συμβάντος. Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από  την προσφορά σας και σας διαβεβαιώ ότι οι Εθελοντές μας εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνουν οι νέοι ασύρματοι».

Η κα Μαργαρίτα Επιτροπάκη δήλωσε «οι πολύπλευρες υπηρεσίες σας είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας, αφού είσαστε δίπλα στον άνθρωπο, συχνά με αυτοθυσία. Η διευκόλυνση της επικοινωνίας της ομάδας σας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για τη στήριξη του έργου σας. Ευχόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερες άσχημες εμπειρίες και πάντα δυνατοί στο σωστικό σας έργο.»

 

Λίγα λόγια για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμ. 14644 Φ.101.4 Απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος στις 24η Απριλίου 1997 (Αρ.ΦΕΚ 359 τ.Β’) ύστερα από αίτημα της τότε κοινότητας Πεντέλης και τέθηκε σε λειτουργία την 14η Ιουνίου 1997.

Ανήκει επιχειρησιακά και διοικητικά στον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών (Παλλήνη). Διοικείται από μόνιμο Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει συνολική δύναμη 49 άτομα εκ των οποίων, 3 μόνιμοι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι και 46 Εθελοντές Πυροσβέστες και 4 Πυροσβεστικά οχήματα. Είναι η μοναδική Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική.

Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο έχει τομέα ευθύνης τον νέο καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης που προέκυψε μετά την συνένωση των Δήμων Μελισσίων, Νέας Πεντέλης & Πεντέλης και επεμβαίνει σε όλων των ειδών τα συμβάντα (αστικές & δασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, απεγκλωβισμοί ανθρώπων, πλημμύρες, διασώσεις κ.ά.).

Λίγα λόγια για τη Microbase

Η Microbase είναι μια ελληνική εταιρία που παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές Λύσεις και Υπηρεσίες προηγμένης τεχνολογίας. Το πλαίσιο των υπηρεσιών της περιλαμβάνει Λύσεις Cloud με Cloud Telephony Υπηρεσίες, καθώς και Λύσεις IT Security και Δικτύων.www.microbase.gr

Δωρεά της εταιρίας Microbase στον Σύλλογο Φίλων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης

Δωρεά της εταιρίας Microbase στον Σύλλογο Φίλων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης