Πυροσβεστικό Σώμα: Τρέχουν οι αιτήσεις για 500 θέσεις εργασίας

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την πρόσληψη 500 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων επταετούς θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα .

Η προκήρυξη αφορά 500 προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και συγκεκριμένα:

  • Α. Πυροσβεστικό Τεχνικό Προσωπικό 440
  • Β. Πυροσβεστικό Επιστημονικό Προσωπικό (Δασολόγοι – Δασοπόνοι) 60
  • Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού εκτυπώνουν από εξωτερικό υπερσύνδεσμο (link) στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, τη συμπληρώνουν και υποχρεούνται να την υποβάλλουν μαζί με τα κατά περίπτωση πρόσθετα δικαιολογητικά του Κεφαλαίου Γ΄ της παρούσης, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο (το νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο θα πρέπει να έχει μαζί του και να καταθέσει τη νόμιμη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια Υπηρεσία ή Αρχή, καθώς και φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του Ταυτότητας, μαζί με τα δικαιολογητικά του υποψηφίου). Εκτυπώσιμο έντυπο Εξουσιοδότησης επισυνάπτεται στη δημοσίευση της παρούσας.Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την πρόσληψη 500 ιδιωτών, ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού, 7ετους θητείας, στο Πυροσβεστικό Σώμα ως «Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων» (ΕΜΟΔΕ), μέσω ΑΣΕΠ.
  • Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μόνο μια αίτηση, σε μία Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών και για θέση μόνο μιας ειδικότητας.

    Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά ή κατατίθεται εκπρόθεσμα ή σε περίπτωση που δεν κατατεθεί εμπροθέσμως κάποιο εκ των απαιτούμενων δικαιολογητικών της παρούσας προκήρυξης, δε γίνεται δεκτή, θεωρείται ως ουδέποτε υποβληθείσα και δε λαμβάνεται υπόψη για το διαγωνισμό. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

    Οι υποψήφιοι, προσερχόμενοι ενώπιον κάθε Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος, σε όλες τις προβλεπόμενες από την παρούσα διαδικασίες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το Δελτίο Ταυτότητάς τους. Όσοι δε φέρουν δελτίο ταυτότητας, δε θα γίνονται δεκτοί και δε θα τους επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους διεξαγωγής των διαδικασιών.

    Ελλείψει αυτής, προσκομίζεται φωτοαντίγραφο βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου, στις οποίες αναφέρονται ο αριθμός διαβατηρίου και τα στοιχεία ταυτότητας
    του κατόχου – υποψηφίου ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα ή φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης. Αν δεν προκύπτει από τα ως άνω έγγραφα η ημερομηνία γέννησης, προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση γέννησης.

    Οι Επιτροπές Παραλαβής Δικαιολογητικών ελέγχουν την εμπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών, καθώς και την ακρίβεια, πληρότητα και τη σύνταξή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος και τις σχετικές διαταγές και οδηγίες. Εισάγουν τα στοιχεία των υποψηφίων σε σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή. Επιστρέφουν αιτιολογημένα, χωρίς άλλη διατύπωση, με αποδεικτικό τα δικαιολογητικά στους υποψήφιους, που δεν έχουν το απαιτούμενο όριο ηλικίας, το απολυτήριο Λυκείου ή τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών που αποτελεί προσόν κατάταξης για την
    κατηγορία του πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού, καθώς και το απαιτούμενο πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α΄ κατηγορίας ικανότητας Ι1.

    Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού παραλαμβάνει και ελέγχει την ακρίβεια, την πληρότητα, τη σύνταξη και την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων και των συνημμένων σε αυτές δικαιολογητικών, που υποβάλλονται από τους υποψήφιους και συντάσσει κατά φθίνουσα σειρά μορίων, προσωρινούς πίνακες υποψηφίων που πληρούν και προσωρινούς πίνακες υποψηφίων που δεν πληρούν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, ανά ειδικότητα, (για συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ). Οι πίνακες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Π.Σ. www.fi reservice.gr. και οι υποψήφιοι ενημερώνονται με δική τους ευθύνη. Στους πίνακες, δεν αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, αλλά οι αριθμοί αίτησης αυτών, στον τρέχοντα διαγωνισμό.

    Στον πίνακα των υποψηφίων που δεν πληρούν τα εν λόγω προσόντα και προϋποθέσεις πρέπει να αναγράφεται σε κάθε υποψήφιο ποιες ακριβώς ελλείψεις ή σφάλματα διαπιστώθηκαν. Η Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών επικουρεί το έργο της ανωτέρω Επιτροπής.

    newsbomb.gr