Συλλήψεις και πρόστιμα για 6 πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.

Υπαίτιους πυρκαγιών στην Πελοπόννησο συνέλαβε το Σάββατο η Πυροσβεστική.

Πιο αναλυτικά:

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Άγιος Ηλίας, της Τ.Κ. Παλαιοβαρβάσαινας, του δήμου Πύργου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη.

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Τ.Κ. Στιμάγκας, του δήμου Βέλου-Βόχας, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, επιβλήθηκε σε γυναίκα διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την ίδια Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ.Κιάτου.

Συνελήφθη, επίσης στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κιάτου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ. Αμφιθέας, του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Και στην Αργολίδα, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ναυπλίου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη Δ.Ε. Λυγουρίου, του δήμου Επιδαύρου, και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Στη Λακωνία, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αρεόπολης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ. Κότρωνα, του δήμου Ανατολικής Μάνης, και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Συνελήφθη, τέλος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σπάρτης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ. Δαφνίου, του δήμου Ευρώτα, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Για τα περιστατικά αυτά ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή: naftemporiki.gr