Γ. Αντωνιάδης: Αίτημα μας η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αμύνταιο .

Η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αμύνταιο, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής , συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με το νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο.

Ο κ.Αντωνιαδης ενημέρωσε τον Αρχηγό πως “ήδη η περιοχή έχει πληγεί από το κλείσιμο των δύο Μονάδων της ΔΕΗ, ενώ αρκετές δημόσιες υπηρεσίες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους” υπογραμμίζοντας πως “Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο στον τομέα της πυροπροστασίας να υπάρχει μια προτεραιότητα. Δεδομένου ότι ο Δήμος διαθέτει την κτιριακή υποδομή και αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα, απομένει στο Αρχηγείο να εγκρίνει την ίδρυση και να στελεχώσει το εν λόγω Πυροσβεστικό Κλιμάκιο”.

Ο Αρχηγός από την πλευρά του, οπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης σε ανακοίνωση του, δήλωσε ότι καταρχάς δεν είναι αντίθετος, αλλά στην παρούσα φάση υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού που θα στελεχώσει το νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα. Επισημαίνει ακόμα ο κ. Αντωνιάδης πως “ο κ. Ραπανος δήλωσε θετικός στην πρόταση μου να επανεξετάσουν το αίτημα το Νοέμβριο του 2022 μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, όταν παράλληλα θα έχουν γίνει και οι φετινές τοποθετήσεις πυροσβεστών και έτσι θα υπάρχει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης”.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως “αν συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των διοριστέων πυροσβεστών, να εξεταστεί η λύση της στελέχωσης του Κλιμακίου με εποχικό προσωπικό”.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Παναγιώτης Κιοσές και ο συνδικαλιστής πυροσβέστης κ. Παναγιώτης Ανδρεόπουλος.

Γ. Αντωνιάδης: Αίτημα μας η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αμύνταιο

ertnews.gr