Απεβίωσε ο επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριος Μονάντερας.

Ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος με βαθιά πίστη, έντιμος, ειλικρινής, εργατικός και γι’ αυτό έχαιρε της εκτίμησης και της αγάπης των συναδέλφων του και της κοινωνίας..

Την 29-3-2022, απεβίωσε ο επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήριος Μονάντερας, σε ηλικία 93 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος με βαθιά πίστη, έντιμος, ειλικρινής, εργατικός και γι’ αυτό έχαιρε της εκτίμησης και της αγάπης των συναδέλφων του και της κοινωνίας.

Ο αποδημήσας υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, μεταξύ των οποίων και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, όπου υπηρέτησε ως Διοικητής τη δεκαετία του 1970, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της ιεραρχίας και επαξίως ανεδείχθη και υπηρέτησε ως Αρχηγός από το 1982 έως το 1985.

Ήταν Αρκάς στην καταγωγή (από το χωρίο Δάρα) και με τη σύζυγό του, Τασία Παναγιωτακοπούλου (από το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας) απέκτησαν μία κόρη η οποία είναι ιατρός και σταδιοδρομεί με τον επίσης ιατρό σύζυγό της στο Λονδίνο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία διενεργήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος  Νέου Ηρακλείου, όπου η φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος, συνοδευόμενη από στελέχη και αξιωματικούς, απέδωσαν τις  δέουσες τιμές. Επικήδειο για την απώλεια του Σωτηρίου Μονάντερα, εκφώνησε ανώτατος αξιωματικός εκπροσωπώντας τον Αρχηγό και το Πυροσβεστικό Σώμα.

patrisnews.com