Την άμεση αλλαγή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα με στόχο την αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές από αμέλεια προωθεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες 10 ημέρες με τις απανωτές εκδηλώσεις πυρκαγιών σχεδόν σε όλη τη χώρα, με βασικό αίτιο την αμέλεια πολιτών, κινητοποίησαν την ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από τις 500 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Πυροσβεστικής, το 95% πρόκειται για φωτιές που προκλήθηκαν από αμέλεια.

Η συζήτηση για την αυστηροποίηση των ποινών έχει ξεκινήσει με σκοπό να αποτελέσει νέο δεδομένο πριν τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης μάλιστα ανέφερε ότι αν ανατρέξει κανείς και στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι κάποιοι από αμέλεια ήταν υπεύθυνοι για πυρκαγιές που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ίσως η αυστηροποίηση των ποινών να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην επιπολαιότητα ορισμένων να μη νοούν να καταλάβουν πόσο εύκολα μπορεί να προκληθεί μια πυρκαγιά.

cnn.gr