Μεσσηνία: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Συνεδρίασε χθες στο διοiκητήριο της Καλαμάτας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνία, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (στελέχη της πρωτοβάθμιας και περιφερειακής αυτοδιοίκησης), οι συναρμόδιες υπηρεσίες καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων παρουσίασαν την υφιστάμενη κατάσταση και τα σχέδια δράσης τους όσον αφορά στην ετοιμότητα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τους επόμενους μήνες, κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού του 2022.

Από τους συμμετέχοντες εκφράστηκε η άποψη πως θα πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό, κρίσιμα ζητήματα και εκκρεμότητες όπως ο καθαρισμός των δασικών δρόμων, η αποκατάσταση βλαβών σε μηχανήματα που διαθέτουν οι υπηρεσίες, η πλήρωση των υδατοδεξαμένων ή στελέχωση σε προσωπικό κυρίως των δασικών υπηρεσιών.

Σήμερα εξάλλου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαμάτας. Μεσσηνία: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Πηγη: ertnews.gr