Καλαμάτα: Έλαβαν τις θέσεις τους για την αντιπυρική περίοδο τα πυροσβεστικά του Δήμου.

Σε διασπορά τέθηκαν από χθες Παρασκευή, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας.

Τα οχήματα θα αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς πριν λάβει διαστάσεις. Τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία παρέλαβαν Πρόεδροι Κοινοτήτων, αναχώρησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, από τα συνεργεία του Δήμου.

Πριν την αναχώρησή τους, ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο Δήμος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Πολιτικής Προστασίας, στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση των συμβάντων και στην αποκατάσταση. Όπως τονίστηκε, λόγω και των καιρικών συνθηκών που ευνόησαν την εκδήλωση πυρκαγιών νωρίτερα από άλλες χρονιές, ο Δήμος βρισκόμενος σε ετοιμότητα επιχειρησιακά, παρέδωσε τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα σε Προέδρους Κοινοτήτων, προκειμένου να βρίσκονται σε θέσεις διασποράς για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών.

Ιδιαίτερη αναφορά, υπήρξε από τον Δήμαρχο στις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές, ενώ τονίστηκε ότι πάντα σε περιπτώσεις πυρκαγιάς τον πρώτο λόγο επιχειρησιακά έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Καλαμάτα: Έλαβαν τις θέσεις τους για την αντιπυρική περίοδο τα πυροσβεστικά του ΔήμουΚαλαμάτα: Έλαβαν τις θέσεις τους για την αντιπυρική περίοδο τα πυροσβεστικά του Δήμου

Πηγη: ertnews.gr