Διήμερο εργαστήριο για τις δασικές πυρκαγιές διοργανώνουν ο Δήμος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Στα αντικείμενα του εργαστηρίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: α) Η προστασία των πολιτών από τις δασικές πυρκαγιές και η μεγάλη σημασία της προετοιμασίας των κατοικιών και των οικισμών. β) Οι κίνδυνοι κατά τη δασοπυρόσβεση. γ) Τα αντιπυρικά σχέδια, η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και η αντιμετώπισή τους συνολικά.

Βασικός εισηγητής θα είναι ο δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, M.Sc. στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και περιβαλλοντολόγος, με σημαντική εμπειρία στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, την εκπόνηση μελετών και την εκπαίδευση επαγγελματιών και εθελοντών πυροσβεστών.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στοχεύει στο να δοθούν στους πολίτες γνώσεις πρακτικά χρήσιμες, για την προστασία τους από τις δασικές πυρκαγιές, καθώς και για την προστασία των περιουσιών τους.

eleftheriaonline.gr