ΗΠΑ: Τεράστια πυρκαγιά στην Αριζόνα – Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Το συμβούλιο εποπτών της κομητείας Κοκονίνο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τρίτη καθώς η πυρκαγιά στο τούνελ συνεχίζει να καίει 14 μίλια βορειοανατολικά του Φλάγκσταφ. Είχε αυξηθεί σε πάνω από 16.000 στρέμματα από το πρωί της Τετάρτης.

«Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην κομητεία να δαπανήσει πόρους έκτακτης ανάγκης από όλες τις διαθέσιμες πηγές και να ζητήσει βοήθεια από την Πολιτεία της Αριζόνα», σύμφωνα με την κομητεία Coconino. «Εάν ο Κυβερνήτης υπογράψει τη Διακήρυξη, τότε η Πολιτεία της Αριζόνα θα προσφέρει περαιτέρω βοήθεια σε περίπτωση καταστροφής μέσω επιχειρησιακών προσπαθειών και οικονομικής υποστήριξης στην κομητεία».

Η πυρκαγιά, η οποία αναφέρθηκε την Κυριακή λίγο πριν τις 4:30 μ.μ., ήταν σε περιορισμό 0% από το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με δασικούς αξιωματούχους. Η αιτία είναι άγνωστη και υπό διερεύνηση.

Ο επόπτης της κομητείας Coconino Patrice Horstman ανέφερε ότι περίπου 2.068 άνθρωποι ζουν στην πληγείσα περιοχή. Από τις 7 μ.μ. Την Τρίτη, 766 νοικοκυριά και περισσότερα από 1.000 ζώα εκκενώθηκαν, είπε.

ΗΠΑ: Τεράστια πυρκαγιά στην Αριζόνα - Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

ΗΠΑ: Τεράστια πυρκαγιά στην Αριζόνα - Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους