Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, Εθελοντές Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες.

Στις 24 Απριλίου γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα, τη σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή της Χριστιανοσύνης. Με σεβασμό και κατάνυξη παρακολουθούμε τις Άγιες Ημέρες την πορεία και την κορύφωση του Θείου Δράματος, συμμετέχουμε στις ιερές στιγμές του Θείου Πάθους, τον πόνο και την ταπείνωση, που καταλήγει στο χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.

Η Ανάσταση που Θεανθρώπου αντιπροσωπεύει το ύψιστο μήνυμα ελπίδας που ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες και θριαμβεύει πάνω στους χειρότερους φόβους μας, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί ένα μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται και προχωράει. Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως, με αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, καλοσύνη, αγάπη, προσφορά, πίστη και αισιοδοξία, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και όσο και αν δοκιμαζόμαστε, τελικά να βρούμε διέξοδο.

Αυτή τη μεγάλη αλήθεια ας κρατήσουμε ως παρακαταθήκη στην καθημερινή μας ζωή και ας αναλογιστούμε τις αξίες, τις οποίες ενστερνιζόμαστε, τόσο στην προσωπική  ζωή, όσο και στην επαγγελματική μας. Γιατί τελικά το νόημα της γιορτής του Πάσχα συνοψίζεται στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, ώστε το Φως της Αναστάσεως του Θεανθρώπου να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και να μας γεμίσει με ελπίδα και αισιοδοξία, γνωρίζοντας ότι σε κάθε αντιξοότητα υπάρχει διέξοδος. Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως να φέρει την ανάταση στις καρδιές όλων μας, πρόοδο και ευημερία στον τόπο μας.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε εσάς και στις οικογένειές σας.