Συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Ηλείας, με τον Αρχηγό Π.Σ. .

Με τον Αρχηγό του Π.Σ. κ. Αλέξιο Ράπανο συναντήθηκε προχθές ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Ηλείας Σ. Παπαηλιού στο πλαίσιο υλοποίησης πλάνου δράσεων και συναντήσεων που έχει αποφασίσει η Ενωση. Οι δεσμοί του κ. Αρχηγού με το Νομό και η μακρόχρονη φιλική σχέση με το πρόεδρο της Ενωσης βοηθούν το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας και τη προσπάθεια ενίσχυσης του πολύπαθου Νομού μας.

Στη πολύ εποικοδομητική συνάντηση αναλύθηκε λεπτομερώς από το κ. Αρχηγό η προσπάθεια που θα κάνει και οι προτάσεις που θα υποβάλλει στη πολιτική ηγεσία ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες ομογενοποίησης των τριων ταχυτήτων πυροσβεστικού  προσωπικού. Έτσι σύμφωνα με το σχεδιασμό θα δοθεί η δυνατότητα στους εναπομείναντες 5ετης που συμπληρώνουν το 60ο έτος και έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία και το εποχικό προσωπικό που έχουν επίσης τις προϋποθέσεις θα μπορούν να μονιμοποιηθούν ακολουθώντας σε γενικές γραμμες  τη μεθοδολογία πρόσληψης των 500 ατόμων της ΕΜΟΔΕ. Η ομογενοποίηση – μονιμοποίηση του πυρ/κου προσωπικού όπως και η επιπλέον πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ για άμεση κάλυψη κενών μας βρίσκει σύμφωνους αφού θα δοθεί λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα υπηρεσιακής και επιχειρησιακής φύσεως.

Σημαντική είναι για το Νομό μας η άμεση κάλυψη των 15 περίπου κενών που δημιουργούνται λόγω ένταξης στην ΕΜΟΔΕ,από τον πίνακα επιλαχόντων εποχικών ,διαδικασίες οι οποίες σύμφωνα με το κ. Αρχηγό θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15/6 και οι συνάδελφοι θα μπορούν να εκτελέσουν υπηρεσία ενισχύοντας τον αντιπυρικό σχεδιασμό μας. Ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση της ηγεσίας στα αίτημά μας  για  ορθολογική κατανομή του προσωπικού στο Νομό εξυπηρετόντας το σχεδιασμό σε συνδυασμό με αιτήματα συναδέλφων.

Στον κ. Αρχηγό τέθηκε το θέμα των εναέριων μέσων που θα σταθμεύσουν στο Α/Δ/ Ανδραβίδας και έγινε αναφορά στη προσπάθεια για επιπλέον ενίσχυση σε σχέση με πέρυσι με τα ελαφρού τύπου Α/Φ air tractor χρησιμα για την εναέρια επιτήρηση. Ο πρόεδρος της Ένωσης και με την αυτοδιοικητική του ιδιότητα έθεσε θέματα πυρασφάλειας γενικότερα και συνεργασίας με τη τοπική αυτοδιοίκηση, με δεδομένη και την αρνητική περσινή εμπειρία για το τόπο μας.Ο κ. Αρχηγός συμμερίστηκε τις αγωνιες μας, παρουσίασε μια διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης των έκτακτων καταστάσεων σχετικά με τη διαχείριση του προσωπικού και στη κατευθυνση της αποτελεσματικότητας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Νομό τον οποίο με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσει να επισκεφθεί, κάτι που έκανε πριν λίγες ημέρες ο Υπαρχηγός του Π.Σ. καταδεικνύοντας το γενικότερο ενδιαφέρων της φυσικής ηγεσίας για τη περιοχή μας.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει την προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης προβλημάτων των εργαζομένων στο Π.Σ. τα οποία επιπλέον επηρεάζουν την Υπηρεσιακή- Επιχειρησιακή Λειτουργία κατά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Ηλείας, με τον Αρχηγό Π.Σ.

ilialive.gr