Καμπανάκι κινδύνου για το καλοκαίρι  χτυπούν οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας.

Τον κίνδυνο να μην μπορεί να εφαρμοστεί φέτος στη Μεσσηνία το επιχειρησιακό σχέδιο δασών, λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού στο νομό μας, επισήμανε στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας, σε συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες μέρες.

Το προεδρείο της Ένωσης συναντήθηκε με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, ενώ στη συνάντηση παρευρέθη και ο διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου, αντιπύραρχος Νικόλαος Βλαχόγιαννης.

Αναβάθμιση υπηρεσιών

Τα Μεσσήνια στελέχη της Πυροσβεστικής έθεσαν στον αρχηγό τους έντονους προβληματισμούς τους για τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού στη Μεσσηνία, που μπορεί να οδηγήσει στη μη εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου για τα δάση. «Με αφορμή το ότι ο νομός μας είναι αποδεδειγμένα ένας πυρόπληκτος κατά το πρόσφατο παρελθόν νομός, με αυξανόμενα, δύσκολα και απαιτητικά κάθε έτος αστικά και δασικά συμβάντα, συμπεριλαμβανομένης και της τουριστικής ανάπτυξης που είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ζητήσαμε την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και παράλληλη αύξηση των οργανικών θέσεων.

Επίσης, λόγω της μεγάλης και ραγδαίας αύξησης των πολιτικών πτήσεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αναφορά έγινε και στην εκεί άμεση αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Του επισημάναμε ότι δεν πρέπει να γίνουν πάλι λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, όσον αφορά στις γενικές ή μερικές επιφυλακές, και να δίνονται όταν υπάρχουν όλα εκείνα τα δεδομένα που τις καθιστούν επιβεβλημένες, έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο και απολύτως αναγκαίο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Ανάγκη νέου κτηρίου

Επίσης, από τον αρχηγό ζήτησαν την αντικατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων της Μεσσηνίας, κυρίως των δασικών, λόγω παλαιότητας.

Ανέφεραν και πρότειναν την προώθηση από πλευράς αρχηγείου μιας διάταξης για την απλήρωτη υπερεργασία των πυροσβεστικών υπαλλήλων προς την πολιτική ηγεσία, καθώς και όλων εκείνων των ενεργειών που χρειάζονται για την υλοποίηση της δημιουργίας νέου κτηρίου (μέσω ΣΔΙΤ) για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας.

Τελειώνοντας επισήμαναν για άλλη μια φορά στον αρχηγό ότι θα πρέπει να γίνει πιο σωστή διαχείριση οχημάτων και προσωπικού στο νομό μας, αφού λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού, αλλά και της λανθασμένης κατανομής των εποχικών πυροσβεστών που έγινε κατά την ίδρυση των εποχικών κλιμακίων το 2020, είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση δύο ταυτόχρονα μεγάλων συμβάντων στο νομό.

Ο αρχηγός από την πλευρά του άκουσε με μεγάλη προσοχή τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα των Μεσσηνίων, δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί σε όλα τα θέματα που του τέθηκαν και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Μετά τη συνάντηση, το προεδρείο της Ένωσης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, οι οποίοι τους ενημέρωσαν πως σύντομα θα επισκεφθούν τη Μεσσηνία και θα αναλύσουν από κοντά όλα τα θέματα.

Καμπανάκι κινδύνου για το καλοκαίρι χτυπούν οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας

Πηγη: tharrosnews.gr