Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών: Αγιασμός για τη νέα αντιπυρική με το μυαλό στο “στεγαστικό”.

Αγιασμό για τη νέα αντιπυρική περίοδο που μόλις ξεκίνησε τέλεσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών το πρωί της Παρασκευής. Όμως πέρα από το καλοκαίρι, το μυαλό ήταν στο φθινόπωρο και στις εξελίξεις που αναμένονται για το στεγαστικό που απασχολεί την υπηρεσία. Παρόντες ήταν υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, όπου άκουσαν το διοικητή της υπηρεσίας Αντιπύραρχος Θεόδωρο Λεβέντη να αναφέρεται στο πρόβλημα της στέγης, πέρα από όλα τα άλλα.

Λεβέντης: Η παρουσία σας, αναγνώριση της προσφοράς μας

Ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Αντιπύραρχος Θεόδωρος Λεβέντης, απευθυνόμενος στους καλεσμένους τόνισε ότι η παρουσία τους σημαίνει αναγνώριση της προσφοράς της υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο και ηθική επιβράβευση για τους πυροσβέστες. “Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο. Τα καλά αποτελέσματα έρχονται όταν η συνεργασία είναι συλλογική. Οι ευθύνες και το έργο μας γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό. Ιδιαίτερα τώρα που η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλα τα επίπεδα και τείνει να γίνει κλιματική κρίση. Είμαι σίγουρος όμως ότι με την συνεργασία, με τον καλό συντονισμό και την οργάνωση τα αποτελέσματά μας θα είναι καλά. Είναι βασικός πυλώνας για να έχουμε αποτελεσματικότητα στο έργο μας. Θα υπάρχουν συμβάντα σίγουρα, που μας ξεπερνούν, που ξεπερνούν την δυναμική των υπηρεσιών μας. Όμως οι τρεις αυτοί οι πυλώνες που προανέφερα θα αποτελούν εγγύηση για να έχουμε αποτελεσματικότητα σε κάθε επιχείρηση πυρκαγιάς αλλά και σε κάθε διάσωση.

Θα ήθελα από αυτό το βήμα, να απευθυνθώ και στους συνεργάτες μου, στο προσωπικό αυτής της υπηρεσίας, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες που διατελώ διοικητής έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό. Σας υπόσχομαι ότι ο δρόμος από εδώ και πέρα θα είναι δύσκολος, το γνωρίζετε, θα συναντήσουμε κακοτοπιές πολλές αλλά σας υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα σας. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στο σήμερα στην αντιπυρική περίοδο που έχει ξεκινήσει, θα πρέπει να δούμε και το αύριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκείνο που καλύπτει μία μεγάλη έκταση, μία έκταση τριών δήμων” είπε ο κ. Λεβέντης.

Ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών αναφέρθηκε και στο στεγαστικό που αποτελεί “αγκάθι” για την υπηρεσία και στάθηκε στην έφεση που έχει κατατεθεί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που στεγάζεται σήμερα, με κίνδυνο να μείνει “άστεγη”. “Σας καλώ όλους λοιπόν από σήμερα κιόλας να αναζητήσουμε λύσεις, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία της η υπηρεσία μας και αύριο. Θα πρέπει να συνεργαστούμε και να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα” σημείωσε.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας στο χαιρετισμό του τόνισε πως οι φωτιές στην Ηλεία, ο χαρακτηρισμός “πυρόπληκτος” για το νομό, δεν είναι έπαινος. Αναφέρθηκε στην άσκηση επί χάρτου, “Πυρσός”, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με σενάριο για τα Λουτρά Κυλλήνης, λόγω της τουριστικής δραστηριότητας. “Η χώρα μας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα το γνωρίζουμε όλοι, είμαστε μία μικρή χώρα με μία βαριά βιομηχανία τον τουρισμό που μας επισκέπτονται για να δουν αυτό το θαύμα του πολιτισμού. Και αυτό το θαύμα συμβαίνει να είναι στην Ηλεία, στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία, θεωρώ ότι πρέπει να το προσέξουμε και οφείλει ο κάθε πολίτης Από εμάς και με την βοήθεια και την παρότρυνση την δικιά μας των επαγγελματιών, των εθελοντών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, να προσπαθήσουμε για να μην έχουμε τέτοια αποτελέσματα” είπε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε πως ο πυροσβέστης καλείται να είναι παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Και στις πυρκαγιές, δασικές και αστικές, και στα τροχαία, και σε πλοία που φλέγονται και καλείται να προστατέψει ζωές και περιουσίες. “Σαφώς μπορεί να υπάρχουν υπηρεσίες γιατί είναι τέτοια η γεωγραφική τοποθεσία της χώρας, που να μην είναι στην πρώτη γραμμή κάθε μέρα. Αλλά εδώ στην Δυτική Ελλάδα, οι συνάδελφοι καλούνται κάθε μέρα στο καθήκον” σχολίασε.
Ο κ. Μπόκας κάλεσε φορείς και κατοίκους να συστρατευτούν με τους πυροσβέστες για την αντιμετώπιση των περιστατικών και να αποφευχθούν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Παπαηλίου, αναφέρθηκε στη σταδιακή επιστροφή της κανονικότητας, αλλά και την εξωστρέφεια που επιχειρεί να έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. “Εδώ φαίνεται ότι αλλάζει κάτι προς το καλύτερο και όλοι μαζί, προσωπικό, διοίκηση, όλοι εμείς, ο καθένας από το μετερίζι του, να προσθέσουμε ότι μπορούμε στην υπηρεσία των Λεχαινών που πιθανώς είναι αδικημένη. Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η διοίκηση και η Περιφερειακή και του νομού και η διοίκηση της υπηρεσίας Λεχαινών, έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, τον υπάλληλο, τον εργαζόμενο, και γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι τότε τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για όλους. Όσα οχήματα και να έχουμε, αν δεν έχουμε ικανούς και ικανοποιημένος οδηγούς, τότε το πράγμα γίνεται περίπλοκο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας εκφραστούμε με πράξεις άλλωστε εκεί κρινόμαστε και εμείς και υπηρεσία μας” κατέληξε ο κ. Παπαηλίου.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος από την πλευρά του έδωσε τις ευχές του στους πυροσβέστες για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. “Ο δήμος Πηνειού όπως και ο όμορος δήμος της Ανδραβίδας Κυλλήνης και επίσης ο γειτονικός δήμος Δυτικής Αχαΐας είμαστε κοντά στην πυροσβεστική τον Λεχαινών για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε και όπου μας ζητηθεί. Βεβαίως, οι συνθήκες είναι δύσκολες, βρισκόμαστε σε έναν νομό που έχει τεράστια προβλήματα στον τομέα αυτό αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Λεχαινών Διονύσης Κεκάτος ευχήθηκε τα καλύτερα στους πυροσβέστες της Π.Υ. Λεχαινών και τόνισε ότι “… όπως έχουμε πάντα αποδείξει υπάρχει συναντίληψη και κοινή προσπάθεια και συνεργασία και η έδρα να μείνει εδώ και στις διάφορες κοινωνικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις που έχει η πυροσβεστική. Θα ήθελα να την χαρακτηρίσω μία σωτήρια υπηρεσία”.

Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών: Αγιασμός για τη νέα αντιπυρική

Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών: Αγιασμός για τη νέα αντιπυρική

Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών: Αγιασμός για τη νέα αντιπυρική

Πηγη: ilialive.gr