Τα πάντα κατέστρεψε η μεγάλη φωτιά στο Κέντρο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Ηρακλείου Κρήτης. Παραμένουν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Παρότι η τεράστια φωτιά έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο, ωστόσο εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, υπάρχει ο φόβος της αναζωπύρωσης. Την ίδια ώρα, το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ήδη έχει ξεκινήσει τις έρευνες για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες της πρόκλησης της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα, αν και δεν έχει υπολογιστεί ακόμα το κόστος των ζημιών.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο Κέντρο Συλλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη ΒΙΠΕ ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (07.05.2022). Πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ υπήρξαν αρκετές εκρήξεις.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη και συγκεκριμένα 14 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων – με συνολικά 52 πυροσβέστες – καθώς και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δύο ώρες αργότερα, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο ήταν καλύτερη, καθώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, ενώ έπειτα από μία ώρα την έθεσαν υπό έλεγχο.