Καιρός: Με καλοκαιρία αλλά και μπόρες το απόγευμα θα κυλήσει η Τετάρτη (11/5) – Αναλυτική πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Η χώρα μας καλύπτεται από πεδίο υψηλών πιέσεων, οι οποίες δημιουργούν τον καλό καιρό», όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη (11/5) η μέρα ξεκινάει με λίγες τοπικές συννεφιές προς τα νησιά του ανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου οι οποίες προς το απόγευμα θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αναμένεται ηλιοφάνεια, ωστόσο, προς το απόγευμα σε ηπειρωτικές περιοχές θα αναπτυχθεί θερμική αστάθεια. Αυτό σημαίνει, ότι θα εκδηλωθούν μπόρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες ιδιαίτερα κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου αλλά και σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Την Πέμπτη, ο καιρός παραμένει ο ίδιος, καθώς αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και μπόρες το απόγευμα σε εσωτερικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Την Παρασκευή αντίστοιχες θα είναι οι καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας ενώ το Σαββατοκύριακο η ζέστη θα κυριαρχήσει σε αρκετές περιοχές με τις μπόρες να κάνουν την εμφάνισή τους αργά το μεσημέρι.

newsbomb.gr