Το μεγάλο θέμα της μεταφοράς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κοζάνης σε νέο χώρο, ανοίγει την Τετάρτη και επίσημα ο Δήμος Κοζάνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 18 Μαΐου, θα συζητηθεί η περίπτωση παραχώρησης οικοπέδου στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δουλεύεται επί μήνες από τη δημοτική αρχή και προσωπικά από το Δήμαρχο, Λάζαρο Μαλούτα, ο οποίος είχε συχνές επαφές με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή, αναζητώντας την καταλληλότερη λύση για την επίλυση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος τόσο για την Πυροσβεστική όσο και για τη λειτουργία της πόλης. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που Πυροσβεστικά οχήματα έχουν μπλέξει στον πολυσύχναστο δρόμο της Γκέρτσου, όπου κατά κύριο λόγο αποτελεί την οδό εξόδου από το χώρο όπου στεγάζεται η Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις βασικές σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι η παραχώρηση οικοπέδου σε μία από τις εισόδους της πόλης, αλλά δεν αποκλείονται και άλλοι κατάλληλοι χώροι οι οποίοι θα εξεταστούν με την Υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, είχε τους προηγούμενους μήνες συναντήσεις τόσο με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κοζάνης, Πύραρχο Γιάννη Αμανατίδη, όσο και με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Αντιπύραρχο Γιώργο Μπάτζιο, στις οποίες συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ηλίας Κάτανας.

Πηγή: e-ptolemeos.gr