ΑΔΜΗΕ: «Δεν προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη από τους πυλώνες υψηλής τάσης»

24/05/2022
by
ΑΔΜΗΕ: «Δεν προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη από τους πυλώνες υψηλής τάσης»

Με ανακοίνωση ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι οι εισαγγελικές έρευνες δεν έχουν αποδώσει τις πυρκαγιές στο δίκτυο μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΑΔΜΗΕ με σκληρή ανακοίνωση-απάντηση προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η οποία με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι η μεγάλη φωτιά που πέρσι κατέστρεψε 100.000 στρέμματα δάσους σε Τατόι – Βαρυμπόμπη και πλήθος κατοικιών, οφείλεται στον μη επαρκή καθαρισμός του πυλώνα ΧΑ 44 του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και υποστηρίζει ότι η καταστροφική πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μεγάλη απόσταση από τους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ, όπως προκύπτει από όλο το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό, και ακολούθως άρχισε να πλησιάζει το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ και να θέτει διαδοχικά εκτός λειτουργίας τα κυκλώματά του.

Παράλληλα αναφέρει ότι η φωτιά και οι καπνοί προκάλεσαν το βραχυκύκλωμα στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ και όχι το αντίθετο ενώ υποστηρίζει ότι «οι πυλώνες του ΑΔΜΗΕ άντεξαν τη φωτιά, λόγω της καλής συντήρησής τους, με αποτέλεσμα να επανέρχονται τακτικά σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της φωτιάς και να διατηρηθεί η ηλεκτροδότηση του λεκανοπεδίου Αττικής».

in.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά στον Γαλατά Χανίων

Πυρκαγιά στον Γαλατά Χανίων

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 03/06/2023

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 03/06/2023

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 03/06/2023.