Με την ευκαιρία της έναρξης της Αντιπυρικής περιόδου, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε αγιασμό στο κεντρικό κτίριο της Πυροσβεστικής στη Λαμία.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Συμεών μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Πυροσβεστικής, Αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου.

Παρών και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων για τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Καρασαββίδης αλλά και οι Διοικητές πολλών πυροσβεστικών υπηρεσιών από τη Στερεά.

Ο Διοικητής ΠΕ.Π.Υ.Δ, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και ο διοικητής του Νομού (ΔΙΠΥΝ) Φθιώτιδας Λουκάς Μούτσελος, πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στον κ.κ. Συμεών και ευχήθηκαν όλοι να έχουμε μια ομαλή περίοδο.

Στη μάχη πάντως φέτος εκτός των δύο PZL που θα φτάσουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας την Τετάρτη 1 Ιουνίου, θα έχουμε και ένα ελικόπτερο Erickson που θα έχει κέντρο την Τραγάνα. Ένα επιπλέον ελικόπτερο βαρέως φορτίου τύπου Erickson, θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, μαζί με τρία αεροσκάφη Air Tractor που είναι τα νέα όπλα στην εναέρια πυρόσβεση, με κύριο χαρακτηριστικό ότι κουβαλάνε μεγαλύτερο φορτίο, σε μεγαλύτερη απόσταση και σε λιγότερο χρόνο.

mag24.gr