Ενημερωτική συνάντηση για την αντιπυρική περίοδο έτους 2022 την Δευτέρα 30 Μαΐου η Πυροσβεστική Υπηρεσία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων και τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ενημέρωση έγινε από τον διοικητή της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Βοιωτίας, πύραρχο κ. Σίμο Αποστόλου, τη διοικητή της Π.Υ. Θηβών, αντιπύραρχο κ. Σταυρούλα Μαλλίρη, τον υποδιοικητή της Π.Υ. Θηβών, κ. Γρηγόρη Τσοκανά και τον κ. Δημήτριο Γιαννούλη από το Τμήμα Πυρασφάλειας Θηβών.

Από τον Δήμο Θηβαίων συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, και ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλαταιών, κ. Αλέξης Φίλης, καθώς και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας και συντονισμού της Πυροσβεστικής και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η οποία ισχύει από την 1η Μαΐου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν μέτρα πρόληψης καθώς και έγκαιρης αντιμετώπισης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών, καθώς και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και την απομάκρυνση εύφλεκτης ύλης.

thiva.gr