Ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σταγείρων – Ακάνθου στην Ιερισσό. Παρών ήταν ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής, Πύραρχος κ. Κατιρτζίδης Αριστείδης, ο Διοικητής της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχος κ. Ταραζάς Διαμαντής και ο Υποδιοικητής της Αντιπύραρχος κ. Αλεξανδρής Δημήτριος, ο Προϊστάμενος του Κλιμακίου Αρναίας Ανθυποπυραγός κ. Αλβανός Παντελής καθώς και μέλη της Π.Υ. Σταγείρων – Ακάνθου.

Ο κ. Πάνας ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τις ενέργειες και τη δράση της Π.Υ. Σταγείρων – Ακάνθου και τα γενικότερα προβλήματα και τις ελλείψεις τoυ Πυροσβεστικού Σώματος της Χαλκιδικής.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κοινοβουλευτική παρέμβαση που κατέθεσε πρόσφατα μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής στην οποία τονίζει, πως δεδομένου των εξαιρετικά καταστροφικών πυρκαγιών του παρελθόντος και ενώ έχει παρέλθει το 1ο τετράμηνο του 2022 και ήδη διανύουμε την αρχή της πυροσβεστικής περιόδου σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα του στόλου, κρίνεται επιβεβλημένη η ενίσχυση του στόλου των πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας, ενώ πληροφόρησε και για την Ερώτησή του στα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Εθνικής Άμυνας για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Αρχικά οφείλω να συγχαρώ τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής, Πύραρχο κ. Κατιρτζίδη Αριστείδη για την εξαιρετική προετοιμασία και τον άρτιο προγραμματισμό των δράσεων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας στην αρχή της πυροσβεστικής περιόδου, όπως και τις συνεχείς προσπάθειες όλων των πυροσβεστών του Κλιμακίου. Ενημερώθηκα διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία συνολικά, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσα για τις πρόσφατες Κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις με τις οποίες ζητώ την άμεση ενίσχυση του στόλου των πυροσβεστικών μέσων της χώρας, καθώς και την επιπλέον ενδυνάμωση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ».

blog.moudaniwn.gr