«Φαινόταν εδώ και μια εβδομάδα ότι θα έχουμε δυνατούς ανέμους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς στη Γλυφάδα και στο Πανόραμα της Βούλας.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν μάχη για να περιοριστεί και να σβήσει η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και έχει φτάσει στο Πανόραμα της Βούλας, με τον Γιάννη Καλλιάνο να τονίζει ότι «δεν αρχίσαμε καλά και αυτό το καλοκαίρι» ενώ εφιστά την προσοχή στους κατοίκους των περιοχών.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ: ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ»

Ο Κρατικός μας μηχανισμός, οι Δήμοι μας και οι Εθελοντές μας ξεκίνησαν να δίνουν μάχες κατευθείαν από την έναρξη του καλοκαιριού. Και μακάρι να έχει αίσιο τέλος το σβήσιμο της πυρκαγιάς στη Βούλα.

Σας παρουσιάζω τον προγνωστικό χάρτη υψηλής ανάλυσης ανέμων για την Αττική σημερα. Άνεμοι Βόρειοι – Βόρειοανατολικοί εντάσεως 7 (1ος χάρτης) και τοπικά (όπως βλέπετε στον 2ο χάρτη Αττικής) ακόμη και 8-9 μποφόρ ως μέγιστες ριπές.

Αυτή η καιρική εξέλιξη, ως τάση, φαινόταν ξεκάθαρα εδώ και μια εβδομάδα και ασφαλώς το ανέφερα σε όλους τους τόνους σε όλα τα δελτία ειδήσεων του ΜEGA αλλά και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. «Φοβάμαι για πυρκαγιές από την προσεχή Πέμπτη και έπειτα και ειδικά το Σαββατοκύριακο που έρχεται», έλεγα.

Και αυτή η ανησυχία μου δεν αφορούσε μόνο στην Αττική αλλά και στην Εύβοια, στη νότια Βοιωτία, στη νότια Φωκίδα, στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου (βλέπετε χάρτης No2 : wind Gust Ελλάδας)

Δεν αρχίσαμε καλά και αυτό το καλοκαίρι. Προσοχή από όλους μας σας παρακαλώ».

in.gr