Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA για τις χθεσινές φωτιές που ξέσπασαν στα νότια προάστια της χώρας αλλά και το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός αρχικά δήλωσε πως αμφισβητεί το δημοσίευμα που κάνει λόγο για ολιγωρία.

Όπως είπε το συγκεκριμένο συμβάν αναγγέλθηκε στο εθνικό συντονιστικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος  και της Πολιτικής Προστασίας στις 12.57.

«Εντός 12 λεπτών αφίχθησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σε είκοσι λεπτά απογειώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα. είμαστε κατασταλτικός μηχανισμός και δεν έιμαστε εδώ για να επιρρίψουμε ευθύνες σε κανέναν» τόνισε.

Ερωτηθείς για τον εάν υποτιμήθηκε το μέγεθος της φωτιάς, απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήθηκε, διότι είχαμε δύο πολύ σημαντικά γνωρίσματα να αναγνωρισθούν. Πρώτον υπήρχαν δυνατοί άνεμοι και το ανάγλυφο του Υμηττού, με τις έντονες χαράδρες».

Ο κ. Αρτοποιός επισήμανε πως χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν 3 ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών.

«Τα τρία συμβάντα μεταξύ τους νομίζουμε ότι αντιμετωπίστηκαν με τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση σε πρώτο χρόνο» προσέθεσε.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει πως υπάρχει το ενδεχόμενο εμπρησμού, απάντησε πως το θέμα διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές και σύντομα θα υπάρξει ένα πόρισμα το οποίο θα αναλύει τα δεδομένα.

«Δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο» συμπλήρωσε.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, κλιμακωτά, έτσι όπως πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο θα έχουμε την ανάπτυξη όλων των εναέριων μέσων σε όλη την επικράτεια, σημείωσε ο εκπρόσωπος.