Η φωτιά ξέσπασε σε εγκατάσταση εμπορευματοκιβωτίων το βράδυ του Σαββάτου στη Σιτακούντα, 40 χιλιόμετρα από το λιμάνι της πόλης Τσιταγκόνγκ, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη και πολλαπλές εκρήξεις κοντέινερ στη συνέχεια στο σημείο, δήλωσαν αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η έκρηξη συγκλόνισε τη γειτονιά και έσπασε τα τζάμια των παραθύρων των κοντινών κτιρίων, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα, με αξιωματούχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας να δηλώνουν πως υποψιάζονται ότι μπορεί να προήλθε από ένα δοχείο υπεροξειδίου του υδρογόνου και να εξαπλώθηκε γρήγορα σε άλλα δοχεία.

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο πολιτικός χειρουργός της Τσιταγκόνγκ, Μοχάμεντ Ελίας Χοσεΐν. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται πυροσβέστες και αστυνομικοί, είπε.

Το περιστατικό υπογραμμίζει το κακό ιστορικό της χώρας στη βιομηχανική ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι το 2020 τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την έκρηξη δεξαμενής πετρελαίου σε αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή Πατένγκα της Τσιταγκόνγκ. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά που έπληξε πολλά κτίρια σε μια παλιά γειτονιά της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, επίσης το 2020.

thepressproject.gr