Η Περιφέρεια έχει ενισχύσει μέσω του ΠΕΠ Αττικής το Πυροσβεστικό Σώμα με 35 οχήματα διαφόρων τύπων, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ

Η συνεργατική σχέση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) αλλά και η περαιτέρω συνδρομή στο έργο τους επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ δρομολογήθηκαν και κοινές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στον τομέα της πρόληψης, την οποία χαρακτήρισε ως το «ισχυρότερο όπλο» στην προσπάθεια για την καλύτερη θωράκιση των πόλεων και την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η διοργάνωση κοινής ημερίδας για αυτά τα ζητήματα, ενώ ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας να συνδράμει στην ενίσχυση του εξοπλισμού του ΠΣ (σύγχρονα εργαλεία πυρόσβεσης, οχήματα), μέσω χρηματοδότησης από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια έχει ενισχύσει μέσω του ΠΕΠ Αττικής το Πυροσβεστικό Σώμα με 35 οχήματα διαφόρων τύπων, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο Μαρούσι, το οποίο θα λειτουργήσει με σύγχρονες τεχνολογίες στις αρχές του καλοκαιριού και έχει στόχο να αποτελέσει πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Ο κ. Πατούλης τόνισε την απόλυτη προσήλωση της Περιφέρειας στην προοπτική της στενής -αλλά με διακριτούς ρόλους- συνεργασίας με την Πυροσβεστική.

Όπως επεσήμανε, «με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής. Ως Περιφέρεια αλλά και προσωπικά, θέλω να διαβεβαιώσω ότι, στον βαθμό που μας αναλογεί, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών. Ο σωστός σχεδιασμός αλλά, κυρίως, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα προστασίας και πρόληψης μπορούν να δώσουν ικανά αποτελέσματα στην επίτευξη αυτού του στόχου μας».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Τσίγκα, ο γγ, Κωνσταντίνος Ξηρόκωστας και ο ταμίας, Ιωάννης Αρτοποιός, σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του περιφερειάρχη έναν «άξιο και μαχητικό συμπαραστάτη», γεγονός που που δίνει ώθηση «στον αγώνα για την επιτυχία του κοινού μας σκοπού, την αντιμετώπιση και κατά το δυνατόν ελαχιστοποίηση των πυρκαγιών της Αττικής».

fpress.gr