Πυροσβεστική: Συναγερμός για την κεραυνική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες – 54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

«Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι δυνάμεις του σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα», δήλωσε στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Τόνισε ότι οι «πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές και πήραν διαστάσεις, όπως στην Περαχώρα Λουτρακία όπου εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε 1,5 ώρα οριοθετήθηκε».

O κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι τις τελευταίες 3 μέρες το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 157 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 54 το τελευταίο 24ωρο, ενώ έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά στην Ά. Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου, με σημείο έναρξης τα όρια των τελευταίων κατοικιών με δασική έκταση, κατά την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Σήμερα στις 12:22 είχαμε μια παρόμοια πυρκαγιά, επίσης στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης στην περιοχή της Αρτέμιδας όπου επιχείρησαν 42 πυροσβέσετες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη, ένα ελικότπερο και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ertnews.gr