Τη νέα ομάδα που συστάθηκε για να βοηθήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους λεγόμενους «δασοκομάντος» επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (7/6) στην Λαμία ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε την τοποθέτηση του

Ήταν μεγάλη χαρά να συναντήσω τους 50 ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, της ΕΜΑΚ στη Φθιώτιδα, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια.

Το περιβάλλον μας βάζει δύσκολα, υψηλές θερμοκρασίες στη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, υψηλοί άνεμοι, προβλήματα με το νερό, δημιουργούν συνθήκες δύσκολες.

Δεν το παρακολουθούμε μοιρολατρικά, ούτε το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Έχουμε χρέος ως Κυβέρνηση, ως Κράτος, ως Πολιτεία να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες, τις δημόσιες υποδομές και το φυσικό μας πλούτο από τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής.

Αυτό θα γίνει με σχέδιο, με αξιοποίηση όλων των μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας – οικονομικά, ανθρώπινους πόρους, υποδομές, θεσμικά εργαλεία – συνεργασία, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κομμάτι του σχεδίου αυτού είναι και η καινούρια ομάδα που προστίθεται στην Π.Υ, οι δασοκομάντος, οι οποίοι είναι άνθρωποι που εκπαιδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα κάτω από τις οδηγίες έμπειρων αξιωματικών.

Πήραν την εμπειρία για να έχουν αυτόν τον καθοριστικό ρόλο στη μάχη της κατάσβεσης στα δάση. Έχουμε το καλοκαίρι μπροστά μας και οφείλουμε χωρίς πολλά λόγια, με σεμνότητα να κάνουμε ο καθένας τη δουλειά του για να είμαστε σε θέση στο τέλος να μπορούμε να πούμε τα καταφέραμε καλύτερα από πέρυσι και σε σχέση πάντα με την πίεση που ασκεί η κλιματική κρίση.

Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε και τα δύο πετζετέλ εδώ και εναέρια μέσα στο αεροδρόμιο, είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων.

Λαμία: Στους «δασοκομάντος» ο Γιάννης Οικονόμου

lamianow.gr