Ανατράπηκαν τα δεδομένα στη δικαστική έρευνα για την περυσινή φωτιά στη Βαρυμπόμπη, που μετέτρεψε σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών που προΐστανται της διαδικασίας ζήτησαν πίσω τον φάκελο της υπόθεσης από την 9η ανακρίτρια, που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας την έρευνα.

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση της είδησης ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, 147 στελέχη της Πυροσβεστικής, βαθμοφόροι και μη, είχαν κληθεί από την ανακρίτρια να δώσουν ανωμοτί κατάθεση ως οιονεί κατηγορούμενοι για την αντίδρασή τους στην περυσινή καταστροφική πυρκαγιά. Μεταξύ αυτών ήταν αξιωματικοί του σώματος που επιχειρούσαν στο πεδίο, επιτελικά στελέχη από το κέντρο επιχειρήσεων, ακόμα και οδηγοί, όπως δηκτικά σχολίαζαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα πηγές από την Πυροσβεστική. Από στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ», προκύπτει ότι οι πυροσβέστες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για ιδιαίτερα βαριά αδικήματα, και πιο συγκεκριμένα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια αλλά και του εμπρησμού δάσους από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και άνθρωπο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ kathimerini.gr