Πυρκαγιά σε 100 ηλεκτρικά οχήματα σε σταθμό φόρτισης.

Σκηνές που θύμιζαν ταινία του Hollywood εκτυλίχθηκαν σε σταθμό στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή Jamia Nagar στο Δελχί της Ινδίας.

Συνολικά 100 ηλεκτρικά οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός, με την πυροσβεστική υπηρεσία της ασιατικής πόλης να χρειάζεται επτά πυροσβεστικά οχήματα για να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμα στα αίτια της πυρκαγιάς αλλά το βραχυκύκλωμα θεωρείται η πιθανότερη αιτία. Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια υψηλής τάσης και οι φορτιστές είναι ως επί το πλείστον επίσης συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης. Παρά τις ασφάλειες που συνήθως εξασφαλίζουν την αυτόματη διακοπή της παροχής ρεύματος, υπάρχουν και περιπτώσεις αστοχίας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 5 το πρωί αλλά ώσπου να υπάρξει αντίδραση από την πυροσβεστική υπηρεσία, αυτή είχε εξαπλωθεί. Η επίσημη ανακοίνωση των αρχών ανέφερε ταχύτατη εξάπλωση της πυργκαγιάς.

Κατέστρεψε ολοσχερώς 80 τρίκυκλα (τα λεγόμενα e-rickshaw που αντικαθιστούν σταδιακά τα θρυλικά tuk-tuk και χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις κυρίως των τουριστών) 10 αυτοκίνητα, 2 σκούτερ, μία μοτοσυκλέτα αλλά ευτυχώς, οι απώλειες ήταν μόνο υλικές – δεν καταγράφηκε κάποια απώλεια ανθρώπινης ζωής, ούτε κάποιος τραυματισμός.

Δείτε τρομακτικές εικόνες από τη φωτιά, στο video που ακολουθεί…

Πηγη: carandmotor.gr