Δήμος Πόρου: 5 επαγγελματίες πυροσβέστες θα συνδράμουν το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Την συνδρομή 5 επαγγελματιών πυροσβεστών θα έχουν πλέον οι εθελοντές πυροσβέστες στο Δήμο Πόρου, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες αντιμετώπισης πυρκαγιών στο νησί αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Πέντε νέοι επαγγελματίες πυροσβέστες ενισχύουν πλέον το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Πόρου σε μια προσπάθεια θωράκισης του νησιού από πυρκαγιές αλλά και άλλες επείγουσες ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ευχαριστεί δημόσια τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αλ. Ράπανο και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολ. Προστασίας κ. Χρ. Στυλιανίδη για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά του για ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του νησιού του Πόρου, με την τοποθέτηση 5 επαγγελματιών πυροσβεστών στο Εθελοντικό Κλιμάκιο για την αντιπυρική περίοδο του 2022.

Στο ΕΠΚ, το οποίο ιδρύθηκε το 2018 με πρωτοβουλία του Δήμου, υπηρετούν 13 εθελοντές και 3 επαγγελματίες πυροσβέστες, ενώ ο Δήμος παρέχει τον χώρο, τα οχήματα και τις δαπάνες για τη λειτουργία του.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τους 13 Ποριώτες εθελοντές πυροσβέστες που διαθέτουν απολύτως αφιλοκερδώς αναρίθμητες ώρες από την ζωή τους, όπως αναφέρει, για να προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των υπόλοιπων συμπολιτών τους και το φυσικό περιβάλλον του νησιού, καθώς και τους 3 μόνιμους πυροσβέστες το Ε.Π.Κ. Πόρου. Δήμος Πόρου: 5 επαγγελματίες πυροσβέστες θα συνδράμουν το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο

Πηγη: in.gr