Αλλεπάλληλες πυρκαγιές σε αυτοκίνητα και …δάσος λόγω καταλύτη! Έκκληση από Πυροσβεστική να αποφεύγονται υπαίθρια πάρκινγκ με ξερά χόρτα.

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς σε μη ελεγχόμενους υπαίθριους χώρους στάθμευσης, λόγω των ακαθάριστων ξερών χόρτων που έρχονται σε επαφή με τον καταλύτη των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τα περιστατικά ανάφλεξης είναι ήδη πολλά και παρατηρούνται κυρίως σε παραλιακές περιοχές όπου πολλοί σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους για να απολαύσουν το μπάνιο τους, αλλά κυρίως σε κτήματα που βρίσκονται διάσπαρτα σε αγροτοδασικές περιοχές  και φιλοξενούν κοινωνικές εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για την ασφαλή στάθμευση των αυτοκινήτων.

Σε ορισμένα μάλιστα από τα περιστατικά αυτά η πυρκαγιά που ξέσπασε, όχι μόνο κατέστρεψε τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί αλλά επεκτάθηκε από τα ξερά χόρτα και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χρειαστεί να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε υπαίθριο μη ελεγχόμενο χώρο για να προστατεύσουν την περιουσία τους αλλά και το δάσος από τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς.Αλλεπάλληλες πυρκαγιές σε αυτοκίνητα και δάσος λόγω καταλύτη!Αλλεπάλληλες πυρκαγιές σε αυτοκίνητα και δάσος λόγω καταλύτη!

Πηγη: atticapressnews.gr