Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Ανθυποπυραγών εκ Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, η τελετή ορκωμοσίας Ανθυποπυραγών εκ Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Τα πτυχία στους τριάντα (30), απόφοιτους Ανθυποπυραγούς εκ Πυρονόμων παρέδωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς παρουσία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου  Αλέξιου Ράπανου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμος Β’ Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Στη συνέχεια ο Διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αντιπύραρχος Παναγιώτης Λακαφώσης, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: « Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα σπουδών της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Σκοπός της φοίτησης στη Σχολή είναι η συμπλήρωση της επαγγελματικής μόρφωσης των υπαξιωματικών, που κατέλαβαν τον ανώτερο βαθμό που τους αναλογεί, με στόχο τη δημιουργία ικανών στελεχών, αξιωματικών, που θα προάγουν και θα εξελίξουν το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας. Η Πυροσβεστική Ακαδημία στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει συμπεριλάβει τα αντίστοιχα μαθήματα, που με την διδασκαλία καταξιωμένων καθηγητών, τόσο εκ του Σώματος, όσο και ιδιωτών, επέτρεψε στους σπουδαστές να λάβουν εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους. Άλλωστε, η πολιτική και φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση των στελεχών του».

Επιπρόσθετα απευθυνόμενος στους σπουδαστές τόνισε: «Η αρχική εκπαίδευση δεν επαρκεί πια για την ενεργό προσαρμογή όλων μας σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Από αυτή τη δυναμική της ανανέωσης προκύπτει, λοιπόν, η ανάγκη της συνεχούς, δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης. Αξιοποιήστε στο μεγαλύτερο βαθμό τις γνώσεις που αποκτήσατε στην Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και μη λησμονείτε ποτέ, ότι η ολοκλήρωση κάθε εκπαίδευσης, όσο επιτυχημένη και αν κρίνεται αυτή, δεν αποτελεί τέλος στην συνολική προσπάθεια, αλλά, αντίθετα, αφετηρία για περαιτέρω βελτίωση των γνώσεών σας. Είστε σε ένα κρίσιμο στάδιο της σταδιοδρομίας σας. Περνάτε στην επόμενη βαθμίδα, αυτήν του αξιωματικού. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, τις γνώσεις που αποκομίσατε, ώστε να εξελίξετε το ακαδημαϊκό, προσωπικό και επαγγελματικό σας επίπεδο. Αλλά, ταυτόχρονα, επιδιώξτε το ίδιο και για τους υφισταμένους σας. Ξεπεράστε τη συνήθεια, το τυπικό και το εθιμικό. Αναζητήστε το νέο, δοκιμάστε το και εφαρμόστε το. Οι ευθύνες που έχετε αναλάβει και το έργο που καλείστε να εκτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή. Με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις σύγχρονες τακτικές και αντιλήψεις που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την αποστολή του και γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλατε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της Σχολής, σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας και σας εύχομαι υγεία και μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην πυροσβεστική σας σταδιοδρομία».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπαρχηγός  του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Επιτελάρχης ΑΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Γεώργιος Πουρναράς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Παναγιώτης Νιάφας και ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης.

Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης, ο εκπρόσωπος  του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο εκπρόσωπος  του Αρχηγού ΓΕΝ Υποναύαρχος Χρήστος Σασσιάκος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Ταξίαρχος (Ι) Φόρτης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος  του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Ρόκκος Βασίλειος, ο εκπρόσωπος  του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Τσελίκης Αλέξανδρος καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής, λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς των απόφοιτων Ανθυποπυραγών.

Σημειώνεται, ότι η φοίτηση των Ανθυποπυραγών εκ Πυρονόμων στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας  είναι ετήσια και λειτουργεί κατ εφαρμογή του νόμου 4662/2020. Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Ανθυποπυραγών εκ Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής ΑκαδημίαςΤελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Ανθυποπυραγών εκ Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής ΑκαδημίαςΤελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Ανθυποπυραγών εκ Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας