Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσει η ηγεσία της Πυροσβεστικής, στον απόήχο του συναγερμού για πολύ υψηλό κίνδυνου φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Κυριακή 03/07 σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος επιπέδου 4 υπάρχει για τις περιοχές: Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, νησιά ανατ. Αιγαίου, Εύβοια Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία και Αρκαδία.

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα το ξέσπασμα φωτιάς, λόγω της διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών, σε συνδυασμό με τη χαμηλή σχετική υγρασία και τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.