Μύκονος:Πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο σε κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Μύκονο και συγκεκριμένο στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε σε οικόπεδικο χώρο, το οποίο ωστόσο βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από άλλα κτίσματα.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου η οποία έσπευσε στο σημείο με τις με δύο οχήματα και τις δυνάμεις που διαθέτει αναλαμβάνοντας με επιτυχία το έργο της κατάσβεσης, πριν η πυρκαγιά γίνει περισσότερο απειλητική. Στην επιχείρηση έλαβε μέρος και υδροφόρο όχημα του Δήμου.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε:

“Ευχαριστώ πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβαση και την επιτυχημένη κατάσβεση της φωτιάς στον Άγιο Στέφανο. Η εγκατάσταση της πυροσβεστικής υπηρεσίας τα τελευταία πέντε χρόνια έχει συντελέσει σημαντικά στις γρήγορες και αποτελεσματικές πυροσβέσεις, όποτε αυτές χρειάζονται.

Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή σε απόλυτη συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα έχουμε διασφαλίσει τη στέγαση όλων των πυροσβεστών που έχουν αποσπαστεί για φέτος το καλοκαίρι στο νησί (9 στον αριθμό), όπως επίσης την προμήθεια -με δημοτικούς πόρους, καυσίμων για τα πυροσβεστικά οχήματα, 2 αντλίες υδάτων και 1 μηχανής 125c για τις ανάγκες της υπηρεσίας στο πλαίσιο δράσεων πυροπροστασίας για τις ανάγκες του νησιού. Η Δημοτική αρχή και η πολιτική προστασία βρίσκονται έμπρακτα δίπλα σε όλες τις ανάγκες της πυροσβεστικής”.

Μύκονος: Πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο σε κατοικημένη περιοχή (Φωτό)

Μύκονος: Πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο σε κατοικημένη περιοχή (Φωτό)

Μύκονος: Πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο σε κατοικημένη περιοχή (Φωτό)

Πηγη: cyclades24.gr