Ανάμεσα στις ομάδες με ιδέες που ξεχώρισαν, επιλέχτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο απέσπασε βραβείο για την «Ψηφιοποίηση Διοικητικών Πράξεων Πυροπροστασίας», στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards), για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της χώρας ευρύτερα, που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε στον διαγωνισμό στην κατηγορία Ασφάλεια του Πολίτη, μέσω του Τμήματος Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στη δράση με τίτλο «Ψηφιοποίηση Διοικητικών Πράξεων Πυροπροστασίας από το Πυροσβεστικό Σώμα».

Από το αρχηγείο του Π.Σ. επισημαίνεται ότι «η ψηφιοποίηση διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού που συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση και σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται το Πυροσβεστικό Σώμα».

Τον αρχηγό, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, εκπροσώπησε ο διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, σρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, ενώ το βραβείο για το Πυροσβεστικό Σώμα παρέλαβε ο τμηματάρχης του Τμήματος Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης, αντιπύραρχος Χρήστος Λ. Τσαβαλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – insider.gr