Ομόφωνα αθώος ο εθελοντής για τη φωτιά στο Κρυονέρι.

Επειτα από 11 μήνες κρίθηκε χθες ομόφωνα αθώος ο 43χρονος οδηγός αστικών λεωφορείων που είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο στο Κρυονέρι με την κατηγορία ότι προσποιούμενος τον εθελοντή έβαζε φωτιές στο δάσος και δυσχέραινε την επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει λίγες ημέρες νωρίτερα στη Βαρυμπόμπη.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι είναι αθώος, ότι είναι συναισθηματικά δεμένος με την περιοχή και ότι είχε προσπαθήσει να σβήσει τις φωτιές και να σώσει παγιδευμένα ζώα. Κρίθηκε ύποπτος και συνελήφθη έπειτα από υποδείξεις εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας στο Κρυονέρι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο 43χρονος περνούσε από σημεία του δάσους στα οποία έπειτα προέκυπταν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματίσει τότε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, είχε προκύψει η παρουσία του 43χρονου σε τρία επίμαχα σημεία. Ωστόσο, κατά τη σύλληψή του δεν βρέθηκαν πάνω του σπίρτα, αναπτήρας ή κάποιος εμπρηστικός μηχανισμός.

Ακόμη υπήρξαν πολλές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής οι οποίοι ανέφεραν ότι χάρη στη δική του παρέμβαση και συνδρομή κατάφεραν να σώσουν τις περιουσίες τους από τις φλόγες. «Παρότι λιώσανε οι σόλες των παπουτσιών του, συνέχιζε να μας βοηθάει ξυπόλυτος», είχε δηλώσει ένας εξ αυτών.

kathimerini.gr