Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Ορνέ και Κόρακα – Μήνυμα 112 (Βίντεο) – Συνεχίζεται η μάχη με τις φωτιές σε όλη τη χώρα, με μεγαλύτερο μέτωπο εκείνο του Ρεθύμνου, όπου λίγο πριν τις 20:00 ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού Μέλαμπες.

Στο σημείο επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Νωρίτερα στην Παραλία Κόρακα, όπου οι φλόγες κατέκαυσαν χαμηλή βλάστηση και ελιές, δόθηκε εντολή απομάκρυνσης του κόσμου από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.
Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, με τη βοήθεια εθελοντών και του ΟΤΑ που διαθέτουν οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα, συνδράμουν στην προσπάθεια ελέγχου και κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών στον νομό.

«Πύρινη» κόλαση στο Ορνέ

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου συνεχίζει να καίει εκτάσεις και παρά τη μεγάλη μάχη που δίνουν οι Πυροσβέστες τις τελευταίες ώρες, οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.

Πριν από λίγο αποχώρησαν οι εναέριες δυνάμεις και οι επίγειες συνεχίζουν τις προσπάθειες οριοθέτησης και κατάσβεσης.

Μέχρι αυτή την στιγμή επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα ενώ όσο ακόμα ήταν ημέρα είχαν κινητοποιηθεί 4 αεροσκάφη. Τα Canader ήταν αδύνατο να πετάξουν εξαιτίας των στροβιλισμών των ανέμων.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση στις Μέλαμπες

Λίγο μετά τις 20:00 το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του χωριού Μέλαμπες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν προς Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, ειδοποιώντας για δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή.

Τραυματισμός ηλικιωμένης και πυροσβέστη

Kατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο χωρίο την ώρα της εκκένωσης, ζήτησαν τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Σπηλίου ώστε μια 92χρονη κατάκοιτη να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ασθενοφόρο.

Δύσκολο το πύρινο μέτωπο στον Κόρακα Ρεθύμνου
Ανεξέλεγχτη η φωτιά και στο χωριό Ροδακινιά στον Κόρακα Ρεθύμνου. Η φωτιά ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι όμως οι άνεμοι που πνέουν είναι δυνατοί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει καλύτερη εικόνα.

Μέχρι πριν λίγη ώρα επιχειρούσε 1 ελικόπτερο ενώ συνεχίζουν ακατάπαυστα την κατάσβεση 45 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα.

Σε πολλές περιοχές από όπου έχει περάσει το πύρινο μέτωπο, έχει κοπεί το ρεύμα, με τη σημερινή φωτιά να ξυπνά αναμνήσεις από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Αγία Γαλήνη το 2016.

Αποκλειστικό βίντεο  του FireNews Greece