Νότιο Ρέθυμνο: Συνεχίζει να καίει η πύρινη λαίλαπα για τέταρτο 24ώρο.

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο Νότιο αλλά και στο βόρειο  μέτωπο του Ρεθύμνου αφού η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει για τέταρτο 24ώρο την καταστροφική της μανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creatapost.gr πλέον στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται μόνο επίγειες δυνάμεις αφού έπεσε το σκοτάδι και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, οι οποίες θα ξεκινήσουν ξανά με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας.

Νέα εστία φωτιάς έχει ξεσπάσει στην Κρύα Βρύση ενώ σκληρή είναι η μάχη των πυροσβεστών και στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς που ξεσπούν διαρκώς.

Σημειώνεται ότι ενώ στα Σακτούρια δόθηκε εντολή εκκένωσης τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι κάτοικοι με αρωγό τον Δήμαρχο συγκεντρώθηκαν με ηρεμία και ασφάλεια στην εκκλησία του οικισμού, δίχως να κινδυνεύσει κανείς. Πλέον, η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της περιοχής εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με το απόγευμα.

Υπό έλεγχο η φωτιά και στα Αμπελάκια

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο βόρειο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελάκια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretapost ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδης άνεμοι.

Νότιο Ρέθυμνο: Συνεχίζει να καίει η πύρινη λαίλαπα για τέταρτο 24ώροΦωτογραφία αρχείου