Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα.

Η διενέργεια της έρευνας θα ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό που θα λάβει υπόψη του τα στοιχεία και θα συνεργαστεί στενά με τους αρμόδιους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα , Παλλήνης, Ντράφι  και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ.

Η παρέμβαση της εισαγγελική λειτουργού ήταν άμεση και με βάση την παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ξεκινά ο κύκλος της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση  ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων , όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην εκτεταμμένη εισαγγελική έρευνα που ξεκινά θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές.

Η διενέργεια της έρευνας θα ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό που θα λάβει υπόψη του τα στοιχεία και θα συνεργαστεί στενά με τους αρμόδιους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγη: skai.gr