Γιώργος Παπαδάκης: «Οι Πυροσβέστες και οι εθελοντές έσωσαν το σπίτι μας».

Στιγμές αγωνίας έζησε και ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος είδε τις φλόγες να απειλούν το σπίτι που τόσα χρόνια έμενε. Για καλή του τύχη όμως, εθελοντές πυροσβέστες ήταν εκεί… και έκαναν τα αδύνατα, δυνατά.

Τις ώρες αγωνίας που έζησε όταν η φωτιά περικύκλωσε το σπίτι του στην Πεντέλη περιέγραψε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη και είπε ότι οι πυροσβέστες είναι οι ήρωες αυτής της τραγωδίας. Μάλιστα είπε ότι αυτοί ήταν που του έσωσαν το σπίτι και αποκάλυψε ότι αυτός και η οικογένεια του έφυγαν για δέκα λεπτά γιατί τους απομάκρυναν.

«Γνωρίζουμε όλοι για την κλιματική αλλαγή ειδικά όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία. Το θέμα είναι τι προετοιμασία κάνεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο των καταστροφών που θα έρθουν από την κλιματική αλλαγή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, δεν είναι να ρίχνουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο.

Πρέπει να δούμε πως να αντιμετωπίσουμε την επόμενη καταστροφή, γιατί είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει επόμενη καταστροφή», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Και συνέχισε: «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες. Είναι άνθρωποι που δεν τους υπολογίζουμε, δεν τους σκεφτόμαστε, τους έχουν με πολύ χαμηλούς μισθούς, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό».

«Ήρθε η αστυνομία και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε. Επιστρέψαμε όταν εκτιμήσαμε ότι θα είμαστε εντάξει. Η φωτιά έτρεχε με τρομερή ταχύτητα. Εμείς ήμασταν τυχεροί. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαθαν μεγάλες ζημιές», συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Πηγη: i-diakopes.gr