Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ύποπτος για εμπρησμό στα Άγναντα Ηλείας όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή του κατόπιν υπόδειξης δύο κατοίκων της περιοχής. Η διαδικασία της προανάκρισης διήρκεσε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πράγματι το άτομο αυτό σχετίζεται με την καταστροφική πυρκαγιά και φέρει την ευθύνη της πρόκλησής της, σύμφωνα με το patrisnews.gr. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ακόμα ένα άτομο ως ύποπτο για έμπρησμο.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά και να στενεύει τον κλοιό γύρω από τον ύποπτο όταν δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα, υπέδειξαν και φωτογράφισαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως υπαίτιους για τη φωτιά.

Η ΠΥ ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία Αμαλιάδας και το ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο μετέβη από την Αθήνα στη φλεγόμενη περιοχή, ξεκίνησε τη διαδικασία συλλογής του προανακριτικού υλικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δύο άτομα που φωτογραφήθηκαν ως ύποπτοι για εμπρησμό παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Κινούνταν σε απόσταση αναπνοής από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.