Δύο συλλήψεις ανηλίκων για εμπρησμό στη Χαλκίδα.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν για εμπρησμό, δύο ανήλικοι ημεδαποί, χθες Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 το βράδυ, σε περιοχή της Χαλκίδας Ευβοίας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από Αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πως έγινε η σύλληψη

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν σε οδό της Χαλκίδας, στο έρεισμα του οδοστρώματος, ένα φλεγόμενο κουκουνάρι, πέριξ του οποίου είχαν τοποθετηθεί τεχνηέντως πευκοβελόνες, με σκοπό να προκληθεί πυρκαγιά.

Αμέσως προέβησαν στην κατάσβεση της φωτιάς και καταδίωξαν τους δράστες, τους οποίους εντόπισαν να κινούνται πεζοί. Ακολούθησε σωματική έρευνα στην οποία που υποβλήθηκαν οι δυο νεαροί, όπου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, οκτώ (8) κουτιά σπίρτα (με το περιεχόμενό τους) και μία κουκούλα full face .

Οι δράστες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι, παραδέχτηκαν χωρίς δικαιολογίες την πράξη τους. Οι Αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους παρέδωσαν στην αρμόδια για την προανάκριση Πυροσβεστική Υπηρεσία.

in.gr