Πορεία προς τη Χρυσοκελλαριά έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε  το μεσημέρι του Σαββάτου (23/7). Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στην προσπάθεια να μην κατέβει προς το χωριό.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Κορώνης – Φοινικούντας και για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Ήδη στο χωριό βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, όλοι οι κάτοικοι είναι σε επιφυλακή, ενώ έχει ανοίξει το Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου, εάν απαιτηθεί, να μεταφερθούν εκεί οι ηλικιωμένοι.

H φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Χρυσοκελλαριάς και Ακριτοχωριού. Έχει επεκταθεί σε μεγάλο μέτωπο προς την Χρυσοκελλαριά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν να την διασπάσουν πριν φτάσει στον οικισμό και όσο κινείται σε ορεινή περιοχή. Καλλιέργειες έχουν καταστραφεί στα Πλανέικα, από όπου η φωτιά πέρασε πολύ κοντά στις οικίες. Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλαμάτα αλλά κι γειτονικές περιοχές.

Στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι 3-4 μποφόρ και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αισιοδοξούν πως με αυτές τις συνθήκες θα καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

Επιχειρούν αεροσκάφη Καναντέρ, 2 pzl, 60 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Οι δυνάμεις ενισχύονται από όλη την δυτική Πελοπόννησο.

aftodioikisi.gr