Σε εξέλιξη και τώρα βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί στην περιοχή Βατερά στη Λέσβο.

Στα Βατερά δόθηκε εντολή εκκένωσης στις 11:20 το πρωί. Μάλιστα, στην προσπάθεια εκκένωσης συνέδραμε και το Λιμενικό που βοήθησε στον απεγκλωβισμό εννιά ανθρώπων από την παραλία των Βατερών.

Στην περιοχή των Βατερών, από αέρος επιχειρείται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο γειτονικό δάσος, ενώ πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν μέσα στον οικισμό.

Η φωτιά τώρα κινείται προς Βρίσα και Σταυρό

Η ανατολική πλευρά του μετώπου έχει ελεγχθεί και τώρα η προσπάθεια εστιάζεται στα δυτικά βορειοδυτικά προς χωριό Βρίσα.

Στην περιοχή της Βρίσας ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών.

Τέλος, ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο κινείται μέσα από δασώδη πυκνή και δυσπρόσιτη περιοχή προς τον οικισμό Σταυρό, χωρίς όμως να τον απειλεί.

Επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα, 3 Tractores, 2 CL 415 και 2 PZL.

Το ΕΠ Mi8 ανεφοδιάζεται και επιστρέφει στο πεδίο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στο μέτωπο της Λέσβου «επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 7 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ».

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έκανε γνωστό πριν από λίγο ότι παρέχεται στέγαση μετά από συνεννόηση με τις υπηρεσίες, προσφέρεται διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σκάλα Πολυχνίτου και στην Καλλονή και ψυχολογική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών, καθώς και φιλοξενία και περίθαλψη ζώων.

Παράλληλα, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, διατίθενται για τους δημότες οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Υπενθυμίζονται ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2253350219, -220 και -221.

iefimerida.gr