Πυροσβέστης σώζει άψυχη γάτα με μαλάξεις καρδιάς.

Η καρδιά της είχε σταματήσει να χτυπά και το σώμα της σέρνονταν στο πάτωμα. Στην Τουρκία, ένα αδέσποτο γατάκι φαινόταν καταδικασμένο μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι άρχισαν αμέσως καρδιοπνευμονική ανάνηψη. Μια χειρονομία που έχει αποδειχθεί σωτήρια για το μικρό ζώο.

Πρόκειται για μια οδυνηρή σκηνή που μεταδόθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης Daily Sabah μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από θαυμαστές των χρηστών του Διαδικτύου μπροστά στην παρέμβαση των πυροσβεστών.

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή σε έναν από τους δρόμους του Derince , μιας πόλης στην επαρχία Kocaeli που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης . Εκείνη την ημέρα, οι κάτοικοι της περιοχής κατάλαβαν ότι ένα γατάκι ήταν ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο ανάμεσα σε 2 κτίρια, εντελώς άψυχο. Η καρδιά της δεν χτυπούσε πια.

Οι κάτοικοι ζήτησαν βοήθεια. Μια ομάδα πυροσβεστών έσπευσε στο σημείο και, μόλις έφτασαν, οι πυροσβέστες ξεκίνησαν να σώσουν το νεαρό αιλουροειδές.

Το γατάκι βρήκε επιτέλους τις αισθήσεις του

Ένας από αυτούς πραγματοποίησε καρδιοπνευμονική ανάνηψη στη μικρή γάτα. Το καρδιακό μασάζ ήταν μια επιτυχία αφού το σώμα του μικρού γατιού αντέδρασε, ιδίως με τις κινήσεις του στόματος. Όταν είχε τις αισθήσεις του, οι πυροσβέστες του έδωσαν λίγο νερό , στη συνέχεια έκανε ένα μικρό νιαούρισμα που καθησύχασε τους πάντες, ξεκινώντας από μια νεαρή κοπέλα που ήρθε να ρωτήσει για την κατάστασή του.

Ο πυροσβέστης συνέχισε να χαϊδεύει το γατάκι για να το παρηγορήσει και να το βοηθήσει να ανακάμψει. Μόλις ήταν σίγουρος ότι ήταν εκτός κινδύνου, το άφησε ελεύθερο.

Το καρδιακό μασάζ είναι μια από τις χειρονομίες που σώζουν πολύτιμες ζωές, συμπεριλαμβανομένων των ζώων. Θα μπορούσαμε να το δούμε με αυτό το αναίσθητο σκυλί που ανακαλύφθηκε στην άκρη μιας λίμνης στον Καναδά. Περαστικοί είχαν καταφέρει να την ξαναζωντανέψουν κάνοντας μασάζ.

Πηγη://Fanpage.gr