Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή σε περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Νωρίς σήμερα το πρωί, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού, για να αποτρέψουν κυρίως, τυχόν αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 160 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 60 οχήματα, συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να κατασβέσουν πλήρως την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειώνονται.

Προσαγωγές και καταθέσεις
Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η διαδικασία της προανάκρισης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι πιθανές αιτίες της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και προκάλεσε σοβαρές ζημιές τόσο σε περιουσίες, όσο και σε δάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν αρκετές προσαγωγές για την υπόθεση και οι αρχές κινούνται συστηματικά και με ταχύτητα προκειμένου να εξακριβώσουν αν η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι ή όχι.

Ενδιαφέρον στοιχείο, το γεγονός πως στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια από Πάτρα και Αθήνα, τα οποία έχουν λάβει εντολή από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για να διαλευκάνουν την υπόθεση όσο το δυνατόν συντομότερα.

patrisnews.com