Μητσοτάκης: Φτάνει με τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», προσβάλουν τους πυροσβέστες.

Την αγανάκτησή του για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», όπως τους αποκάλεσε, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα (28.07.2022).

Όπου «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» όσοι, όπως είπε, ασκούν κριτική λέγοντας πως οι φωτιές θα σβήσουν μόνες τους και οι οποίοι, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν προσβάλουν την πολιτική ηγεσία αλλά τους πυροσβέστες που δίνουν τιτάνια μάχη και μερικοί απ’ αυτούς, όπως στη Δαδιά του Έβρου, δεν έχουν κοιμηθεί μερόνυχτα ολόκληρα.

Η αναφορά αυτή “φωτογράφιζε” τον ΣΥΡΙΖΑ, που χθες σε ανακοίνωσή του για τη φωτιά στη Δαδιά του Έβρου εγκαλούσε την κυβέρνηση για το γεγονός πως η πυρκαγιά δεν έχει σβήσει. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτό που είπε είναι «ένα προσωπικό σχόλιο, μια αγανάκτηση απέναντι σε όλους αυτούς τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», οι οποίοι ασκούν κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουν μόνες τους, με κάποιο μαγικό τρόπο».

«Είναι βαθιά προσβολή αυτό, όχι σε εμάς, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες στο πεδίο, στους εθελοντές, σε όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κοιμηθεί. Υπάρχουν σήμερα πολλοί πυροσβέστες που στις δύσκολες φωτιές, ειδικά στη Δαδιά, δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα. Λίγος περισσότερος σεβασμός, λοιπόν, απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα τα οποία συχνά, από τη φύση τους, ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε απ’ όλους εγρήγορση γιατί οι επόμενες μέρες θεωρούνται δύσκολες για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών. «Έχουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχουμε δύσκολες μέρες αύριο, μεθαύριο, με τους ανέμους πάλι να ενισχύονται. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι σε απόλυτη εγρήγορση», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ανθρώπινη αμέλεια αλλά και οι συνειδητές εμπρηστικές ενέργειες που προκάλεσαν τις φωτιές των τελευταίων ημερών, σημειώνοντας πως καθημερινά υπάρχουν περισσότερες από 50 πυρκαγιές αλλά πολλές δεν γίνονται γνωστές «σβήνονται αμέσως και είναι κάτι για το οποίο ασφαλώς, οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όλους τους μαχητές της πρώτης γραμμής, όλους τους λειτουργούς του κρατικού μηχανισμού, αλλά και στους εθελοντές μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Πηγη: Newsit.gr