Για περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας, στο έργο και την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως έγινε πρόσφατα με την προμήθεια 35 οχημάτων διαφόρων τύπων ύψους 5 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής, δεσμεύτηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στη συνάντησή του με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας υπαλλήλων του Π.Σ.

Στη συνάντηση μετείχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δ. Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Αττικής Π. Ψαλτάκος κσθως κι οι γεν. γραμματείς των ενώσεων Ν. Λαβράνος και Αθ. Πουτούρης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, πέρα από τις ανάγκες ενίσχυσης του Σώματος, κατά τη συνάντηση διερευνήθηκε η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Π.Σ, με όπλο την πρόληψη στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι ομιλητές εστίασαν στη σημασία της πρόληψης με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει τις στοχευμένες πρωτοβουλίες πολιτικής προστασίας που υλοποιεί η Περιφέρεια για τη θωράκιση των πόλεων και την προστασία των πολιτών ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κομβικό ρόλο που θα διαδραματίσει η δημιουργία του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο Μαρούσι, ως πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

«H Περιφέρεια παραμένει σταθερός σύμμαχος του Πυροσβεστικού Σώματος. Με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής», επισήμανε ο Γ. Πατούλης τονίζοντας ότι «ο σωστός σχεδιασμός αλλά, κυρίως, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα προστασίας και πρόληψης μπορούν να δώσουν ικανά αποτελέσματα στην επίτευξη αυτού του στόχου μας».

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Σταθόπουλος και Ψαλτάκος, αναφερόμενοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα, εστίασαν στην έλλειψη προσωπικού και τον «γερασμένο» στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων.

indicator.gr