Διακόσια ρεπό και 150 μέρες άδεια χρωστά κατά μέσο όρο σε κάθε πυροσβέστη η Πολιτεία καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού αυτοί δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνολικά το Σώμα διαθέτει 15.000 πυροσβέστες και το Αρχηγείο έχει ζητήσει από την Πολιτεία να προχωρήσει στην σταδιακή πρόσληψη ακόμη 3.500 ατόμων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος η Κεντρική Μακεδονία είναι η περιοχή που καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός πυρκαγιών μετά την Αττική.

«Τα χρωστούμενα ρεπό και ο αριθμός των ημερήσιων αναπαύσεων που δεν μπορούμε να πάρουμε αυξάνουν χρόνο με το χρόνο καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό για να καλυφθούν τα κενά» τονίζει στο ethnos.gr η Πυρονόμος Βασιλική Χαρέλα μέλος της Ένωσης υπαλλήλων ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι οι μεγάλες ελλείψεις στο Σώμα αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τις μετακινήσεις του προσωπικού.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ ethnos.gr